Βίντεο

Ανακαλύψτε Την Β. Εύβοια

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Στη Βόρεια Εύβοια ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας και οι γαλαζοπράσινες παραλίες που εκτείνονται στις ακτές του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, και του Αιγαίου Πελάγους αποτελούν ένα έργο τέχνης που μας χαρίζει απλόχερα η φύση.
Μαγευτικά ορεινά τοπία,  καταρράκτες και ονειρικές παραλίες σε συνδυασμό με το καταπληκτικό κλίμα, δημιουργούν διάθεση μοναδική.
Να τονίσουμε ότι εκτός απο τη φυσική ομορφιά, το ίδιο λαμπρή είναι και η ιστορία αυτού του τόπου. Μεγάλοι πολιτισμοί έχουν περάσει ανα τους αιώνες και έχουν αφήσει τα μια ταιράστια πολιτισμική παρακαταθήκη. Πολλά τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα μνημεία, αλλά και οι αναφορές των ιστορικών. Ας δούμε μερικά απο αυτά.

 

Τα Λιχαδονήσια

Τα Λιχαδονήσια τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στα Γιάλτρα, είναι μια ομάδα μικρών νησιών τα οποία κάποτε κατοικούνταν απο ψαράδες της περιοχής. Βρίσκονται απέναντι απο τη Λιχάδα της Βόρειας Εύβοιας και απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, η περιοχή αποτελείται απο κατάφυτα νησάκια "φυτρωμένα" μέσα στο απέραντο γαλάζιο. Αυτά τα νησιά είναι δημιουργημένα απο ηφαιστειογενή πετρώματα. Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά, είναι κατάφυτο και εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη αμμώδη παραλία με τα τιρκουάζ νερά της θαλλάσης και να απολαύσει τις άριστες υπηρεσίες που προσφέρει το καλά οργανωμένο beach bar. Δεν τελειώνουμε μόνο εδώ,  σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η επίσκεψη στο ναυαγίο το οποίο βρίσκεται στα δυτικά του νησιού, το οποίο βρίσκεται μέσα σε μία σειρά από ξέρες, και γίνεται αντιληπτό χωρίς καταδυτικό εξοπλισμό, καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα, ενώ θα σας συντροφεύουν οι φώκιες που τα τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία τους αυτά τα νερά. Η μεταφορά στα νησιά γίνεται με μικρά σκάφη που εδρεύουν στην παραλία του Κάβου, τα οποία πέραν απο την μεταφορά κάνουν περιήγηση και ξενάγηση στα νησάκια.

 

 

Η Παραλία Κάβος

Κοντά στο χωριό Άγιος Γεώργιος, βρίσκεται μια μεγάλη παραλία η οποία είναι "ντυμένη" με ψιλό ψιλό βότσαλο, άμμο και όπως ολόκληρη η βόρεια Εύβοια έτσι και εδώ θα βρείτε πεντακαθάρα νερά. Σε κάποια σημεία τα νερά είναι ρηχά ενώ για όσους προτιμούν υπάρχουν και σημεία με μεγαλύτερο βάθος. Οι κάτοικοι της περιοχής φροντίζουν για την καθαριότητα και τη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Η ακτή έχει αρκετά μεγάλο μήκος, γεγονός που επιτρέπει στον κόσμο που φιλοξενείται εκεί να έχει μια σχετική ιδιοτικότητα . Πάνω στο δρόμο μπορείται να βρείτε ταβέρνες και καφετέριες για να απολαύσετε το φαγητό ή το ποτό σας.

 

Η Χρυσή Ακτή

 Η χρυσή ακτή βρίσκεται οδικώς μερικά λεπτά απο το κτιριακό μας συγκρότημα. θα την συναντήσεται δίπλα από το Club Med. Είναι μία απο τις πιο εντυπωσιακές παραλίες τις βόρειας Εύβοιας. Διαθέτει ψιλή άμμος και οργανωμένη beach bar για ατέλειωτη απόλαυση. Χαρακτηριστικό της, μεταξύ άλλων είναι ότι αποτελεί σημείο συνάντησης για τα νεαρά άτομα της ευρύτερης περιοχής.

 

Τα Λουτρά Αιδηψού

Όπως και τα Γιάλτρα, έτσι και τα λουτρά τις Αιδηψού, είχαν κατοικηθεί χιλιάδες χρόνια πριν, απο την αρχαιοελληνική εποχή. Αρκετοί ιστορικοί της εποχής εκείνης μεταξύ αυτών ο Πλούταρχος και ο Στράβωνας αναφέρουν σε κείμενά τους τα ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για τις Ιαματικές πηγές της και τις θεραπευτικές ιδιότητες τους.

Τα ιστορικά ευρήματα της περιοχής αναφέρουν μεγάλους άνδρες πολλών αρχαίων περιόδων όπως τους  αυτοκράτορα Αδριανό, Μάρκο Αυρήλιο, Θεοδόσιο,  Μέγα Κωνσταντίνο.  Όμως δεν σταμάτησε να τραβάει το ενδιαφέρον ακόμα και στα νεότερα χρόνια και κυρίως μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Έτσι βλέπουμε διάφορες διάσημες προσωπικότητες να επισκέπτονται την περιοχή, συγγραφείς – ποιητές και φυσιογνωμίες όπως ο Ωνάσης, Τσόρτσιλ, η Μαρία Κάλας, ή Γκρέτα Γκάρμπο και άλλοι εμφανίζονται στην πάροδο του χρόνου για να απολαύσουν τη μαγεία αυτού του τόπου. Τα λουτρά Αιδηψού ήταν και παραμένουν ακόμη και σήμερα ένας κοσμοπολίτικος προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες με ιδιαίτερες προτάσεις και δραστηριότητες.

 

Η Λίμνη
 

Η Λίμνη είναι ένα χωριό στη βόρεια Εύβοια από εκείνα που σου κλέβουν την καρδιά από το πρώτο λεπτό που θα βρεθείς εκεί. Το παραθαλάσσιο αυτό χωριό έχει όσα θες σε μια μονοήμερη εκδρομή. Αν είσαι από αυτούς που ξεκινούν νωρίς το πρωί τις εκδρομές τους, τότε μπορείς να οργανώσεις στη λίμνη ακόμη και μονοήμερη. Βέβαια οι υπόλοιπες ομορφιές της Εύβοιας ίσως σε κρατήσουν εκεί όλο το σαββατοκύριακο. Όπως για παράδειγμα το πανέμορφο χωριό Δρυμώνας με το πράσινο τοπίο και τα τρεχούμενα νερά. Eίναι χτισμένη αμφιθεατρικά και ξεχωρίζει για τα γραφικά καλντερίμια της. Eκτός από το καλοκαίρι που έχει περισσότερο κόσμο ιδανική εποχή είναι και η άνοιξη. Όποτε και να πατε πάντως το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε εκτός των άλλων, καλό φαγητό σε καλές τιμές και όμορφες διαδρομές με τα πόδια μέσα στο χωριό. Η θέα στη θάλασσα είναι από παντού μοναδική.

Παρόλο που η Λίμνη αποτελεί σημαντικό προορισμό για την Εύβοια εντούτοις η παραλία της Λίμνης είναι πολύ μικρή σε σχέση πάντα με τον κόσμο που φιλοξενεί. Έξω όμως από το χωριό κάνοντας μια βόλτα θα συναντήσετε απίστευτες παραλίες.
 

Εμείς σας προτείνουμε να τις εξερευνήσετε,  πολλές από αυτές είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες και άλλες εντελώς μοναχικές και απόμερες.

 

Παροχές Και Τρόποι Λειτουργίας

 

Παροχές Και Τρόποι Λειτουργίας

 

Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με aircondition, τηλεόραση, ψυγείο και ηλεκτρική κουζίνα. Επιπλέον μπορείται να συνδειείτε σε ασύρματο δίκτυο wifi για να καλύψετε τις διαδικτυακές σας ανάγκες.

Πρόσβαση

Τιμές